Vierailu-info
Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Aloitin kirjoitusten julkaisemisen 18.12.2015 keskittyen aluksi blogi -muotoiseen kirjalliseen esittämiseen. Vanhat 185 kirjoitusta siirrettiin uuteen graafiseen pohjaan lokakuussa 2019 ja alkuperäinen julkaisuajankohta on mainittu otsikossa. Osa kirjoituksista on enemmänkin esseitä, itsenäisesti julkaistuja tutkimuksia tai itsenäistä journalismia. Tästä syystä uusi nimi on ”Kirjoitettua”, ollen pääasiassa suomenkielinen. Julkaisin 200. artikkelin 2020-03-14.

 

I started publishing writings in 18.12.2015 with focusing at the beginning in blog -format written representation. The old 185 writings were transferred to the new base in October 2019 and the original publication time is mentioned in the heading. Part of the writings are more like essays, independently written research papers or independent journalism. This is why the new name is “Kirjoitettua” translated as “Written”, being mainly in Finnish language. I published 200th article on 2020-03-14.
2019-11-01

2019-04-21_15:09:56 Ukrainan vaalit

Katsoin Ukrainan ainoan vaaliväittelyn. Edessä ovat synkät ajat Ukrainassa.
 
Ukrainan vaaliväittely on suomalaisittain katsottuna opettavainen tarina siitä, kuinka sivistyneetkin maat voivat joutua poliittiseen psykoosiin. Vaalien pääehdokkaiden esiintyminen oli puolestaan surkeaa katsottavaa: molemmat ehdokkaat puhuivat ajoittain kiihkon vallassa ja kävivät etupäässä puhetta yleisölle ilman mielipiteiden vaihtoa, haukkuen toisiaan.
 
Istuvan presidentin haastaja totesi esimerkiksi, että Ukrainassa ei ole teitä. Tuntiessani Ukrainan rakentamista ja maantiedettä toteaisin esimerkiksi, että vaalikeskustelun pitopaikkana ollut Ukrainan remontoitu Olympiastadion on lähes esimerkillisempi kuin remontoitava Helsingin Olympiastadion valmistuttuaan. Ainoa ratkaisun ongelma verrattuna Suomeen on - että olisiko sen katostyyppi ollut riittävä Suomen talvien lumikuormiin. Ukrainassa vaikuttaa olevan yleisemmin korkealaatuisempia rakennuksia kuin Suomessa, mutta vastaavasti heikkolaatuisempien rakennusten määrä on vähintään suurempi kuin Suomen maaseudulla. En silti sanoisi, että Ukrainassa ei ole teitä. Ehkä se toteamus voisi kuitenkin tuoda äänen jostain tiettömältä syrjäseudulta.
 
Istuva presidentti esimerkiksi totesi vastaehdokkaan olevan pelkkä kulissi, jonka pään sisällä ei ole mitään. Kun vastaehdokas luki kansan kannanottoja paperilta ja sanoi olevansa vain tavallinen ihminen, joka esitettyvään televisiosarjassa presidenttiä ryhtyy nyt presidentiksi, on kieltämättä vaikeaa hahmottaa mistä on kyse. Kenties uskottavuutta presidentin virassa voisi tuoda se, että ainakin televisiosarjassa näytelmärooli presidenttinä toimi. Kansana kuitenkin vaatisin, että uudesta presidentinvirastakin voitaisiin tehdä 12h / 7 reality-tv-sarja, jota voitaisiin lähettää päiväsaikaan kestolähetyksenä! Olisi kiinnostavaa seurata, toimisiko oikea virka yhtä lennokkaasti kuin näytelmä.
 
Käymättä vaaliväittelyn muita esimerkkejä lävitse, kehottaisin kuitenkin yleisesti pitämään aihetta uutena tutkimusaiheena Suomen yliopistojen politiikan tutkimuksen laitoksilla. Ottaen huomioon vaalien tulevat vaikutukset, tulee olemaan kiinnostava aihe arvioida, miten Ukrainan poliittinen järjestelmä on toiminut ja miten tällä tulee olemaan vaikutusta Euroopan kehitykseen. Yleisemmin ottaen vaaliväittely, ottaen huomioon matkan vaaleihin, on hyvä esimerkki siitä, kuinka järjestäytynyt demokraattinen ja itsenäinen maa on samalla kaaoksessa, taustavoimien ohjailema ja riippuvainen ulkopuolisista maista.
 
Ehkä ensinnäkin vaaleissa kannattaa antaa ääni Ukrainalle. Näissä vaaleissa on kuitenkin vaikeaa hahmottaa, kuka sitä edustaa, vai onko kyse vain äänen antamisesta äänestäjille itselleen – kuinka se voitaisiin toteuttaa, kun äänestäjät eivät ole itse ehdokkaina?
 
Päivitys 2019:
 
Puoli vuotta seurattuani Ukrainan kehitystä toteaisin olleeni huhtikuussa oikeassa.

Taneli_Poutvaara - 18:08:01 @ 2019, Asia lyhyt, Eurooppa | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.