Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2021-04-10

2021-04-10_18:48:00 Poikkeustila maailmalla XXXI

IC-tilasto_135m_C.jpg
Maailmalla todetaan 135 miljoonaa tautitapausta tänään lauantaina. Tapauksia ilmenee yhtä paljon kuin vuodenvaiheessa. Eri maiden tilanne eroaa toisistaan merkittävästi muun muassa rokotuksen tuoman immuniteetin ja poliittisten linjojen vuoksi. Merkittävimmässä määrin kehitys pohjautuu väkirikkaiden maiden – Intian, Brasilian, Ranskan ja Yhdysvaltojen tilanteeseen – mutta epidemia on voimistunut myös sellaisissa maissa, joissa siitä on luultu päästävän vähällä.

IC-tilasto_135m_DC.jpgSuomen tilannekehityksen ennusteet ovat epävarmoja. Toisaalta on katsottava, että oman maan tilanteen kuntoon saattaminen on vasta aloitus – se, että Suomi ja vastaavat maat voivat ensin järjestää oman maansa olot kuntoon ja avata yhteiskuntaansa osittain – tarkoittaa ensimmäistä vaihetta ja seuraava vaihe on järjestää muun maailman tilanne, jotta globaali keskinäisriippuvainen pandemiaongelma voidaan ratkaista. Kuten kehitys on osoittanut, ei ole erityistä kiirettä julistaa ongelma päättyneeksi, koska niin on tehty Suomessakin vähintään parin kuukauden välein viimeisen vuoden aikana. Itse en juhlinut pandemian loppua viime kesänä, sillä edes rokotteita ei tuolloin ollut valmiina.

IC-tilasto_135m_D.jpg

Taneli_Poutvaara - 17:47:34 @ 2021, Poikkeustila, Suomen politiikka | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.

Automaattisen roskasisällön vähentämiseksi tämä toiminto on suojattu captchalla.

Tämä edellyttää kolmannen osapuolen toimittajan, Googlen, sisällön lataamista ja evästeiden tallentamista.

Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.