Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2021-05-11

2021-05-11_12:09:00 Poikkeustila maailmalla XXXVI

IC-tilasto_160m_C.jpg
Maailmalla todetaan 160 miljoonaa IC-tautitapausta huomenna keskiviikkoiltana. Toistaiseksi päivien määrä viittä miljoonaa uutta tapausta kohden ei ole koko epidemian aikana ollut nopeampi kuin 6 päivää, tämä on todettu 90 M tapauksen, 145 M, 150 M ja seuraavaksi huomenna 160 M tapauksen kohdalla. Tilanne on nyt erikoinen siltä kannalta, että viimeisellä seurantajaksolla puolet maailman epidemiatapauksista on todettu Intiassa. Lähes viidennes maailman väestöstä asuu Intiassa.

IC-tilasto_160m_DC.jpg

Keskimmäisen kuvaajan olen nimennyt ”Poutvaaran IC -aaltokuvaajaksi”. On kuitenkin epävarmaa tehdä sen pohjalta pidemmälle meneviä johtopäätöksiä, sillä aallonhuippuja ja pohjia on molempia vasta kaksi kappaletta ja tämän ohella epidemian kehitys on huomattavasti kuvattua monimutkaisempi eriaikaisten maanosa- ja maakohtaisten epidemioiden vuoksi. On kuitenkin suuntaa-antava havainto, että vaihtelua on olemassa ja vielä mielenkiintoisempaa olisi tietää ennalta, miltä kuvaaja näyttäisi silloin, kun pandemia päättyy.

IC-tilasto_160m_D.jpg

Taneli_Poutvaara - 11:08:30 @ 2021, Poikkeustila | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.