Suunnittelutoimisto Poutvaara - Design Bureau Poutvaara
Taneli Poutvaara

Kirjoitettua

Kirjoitettua palsta alkoi joulukuussa 2015 ja on keskittynyt arkkitehtuuriin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Sen 280. kirjoitus julkaistiin 2.11.2022. Viimeaikaiset aiheet ovat keskittyneet suunnitteluohjelmistoihin ja arkkitehtuuriin.

 

"Kirjoitettua" column, "Written" in Finnish, started in December 2015 and it is focused in architecture and current topics. The 280th writing was published 2.11.2022. Recent subjects are related to design programs and architecture.
2019-10-31

2016-11-07_13:51:28 BIM

Yksi blogissani usein esiintyvä termi on BIM. Mitä se tarkoittaa?
 
Lyhyellä selityksellä BIM on käsitteenä epämääräinen. Sen vuoksi olenkin lisännyt ”Linkkeihin” oman osion, jossa on markkinointivideota aiheesta, runsaasti määrittelijöitä ja alan kotimaisia sekä kansainvälisiä toimijoita.
 
Päivitys 2019:
 
Suomen BIM eli tietomallintaminen jakautuu pääasiassa Nemetschekin Archicadin ja Autodeskin Revitin välille. Autodeskin ohjelmat ovat suomalaisittain saatavissa helpoimmillaan kieleltään englanniksi ja Archicad suomeksi.
 
Ohjelmien käyttö yksinomaan rakennusten suunnittelussa ei ole käytännössä mahdollista ja siksi tiedonsiirto saman valmistajien ohjelmien ja muiden ohjelmien välillä on keskeisessä asemassa.
 
Kaikkien rakennusalan mallinnus- ja piirto-ohjelmien määrä on yli sata ja sovellusten määrä tuhansissa. BIM-verkkotoiminnot ovat laajentaneet BIM-sovellusten määrää.

Taneli_Poutvaara - 17:18:04 @ 2016, Arkkitehtuuri | Lisää kommentti
Minulla on itsenäiset tekijänoikeudet ”Kirjoitettua” -kirjoituksiin ja niiden kuviin. Halutessasi julkaista sisältöä, viitata siihen tai lainata sitä, voit hakea lupaa kirjallisella hakemuksella. Viittauksissa yksityiskohtia ei saa irrottaa asiayhteydestä eikä vääristää.

 


I have independent copyrights for the writings in the “Kirjoitettua” -writings and the illustrations. If you wish to publish the contents, refer to it or quote it, you can apply for a license with a written application. In reference the details should not be separated from the context nor distorted.