2020-10-18

2020-10-18_09:14:00 Poikkeustila maailmalla XI

IC-tilasto_40m_C.jpgMaailmalla todetaan 40 miljoonaa IC-tautitapausta huomenna 19. lokakuuta. IC-pandemian keskivaihe jatkaa entiseen tapaansa. Tilanne jatkuu todennäköisesti samaan tapaan vähintään ensi kevääseen saakka. Kun viimeisen 14 päivän uusien tapausten määrä Suomessa on ohittanut kevään tason, voidaan silloin koko maassa varauksetta puhua toisen aallon alkaneen pari kuukautta sitten ja ohittaneen kevään leviämisnopeuden. Riippuu pitkälti inhimillisistä tekijöistä ja viranomaisohjauksesta riskiryhmien suhteen, kuinka tilanne kehittyy.
IC-tilasto_40m_DC.jpgMyöskään kuolintapausten määrä ei osoita pandemian muuttuneen vaarattomammaksi. Toki on todettava, että riskiryhmien suojelemisella, elintapojen muutoksilla ja ennakoivalla sekä tehokkaalla terveydenhoidolla ollaan hieman voitu loiventaa vaarattomammaksi kuolleisuudesta kertovaa käyrää, mutta globaalissa tarkastelussa se on tuonut vain paikallisia helpotuksia.

IC-tilasto_40m_D.jpgIC-kuolleisuus maailman tasolla katsottuna jatkuu tasaiseen tahtiin kuten uudet tautitapaukset, sillä yrityksistä huolimatta varmoja luotettavia ratkaisuja IC-epidemian lopettamiseen ei ole olemassa. Toimivien rokotteiden laajamittainen käyttö toisi muutosta tilanteeseen.

Taneli_Poutvaara - 08:13:25 @ 2020, Poikkeustila | Lisää kommentti

Lisää kommentti

Täydennä alapuolinen lomake kommenttisi lisäykseen.