2020-11-07

2020-11-07_18:03:00 Poikkeustila maailmalla XIII

IC-tilasto_50m_C.jpgMaailmalla todetaan 50 miljoonaa IC-tautitapausta huomenna 8. marraskuuta. Olin elokuussa odottanut tekeväni tämän päivityksen vasta joulukuun alkupuolella, mutta viime viikkoina tilanne on muuttunut. Se ei sinänsä ole ollut yllätys, sillä aiheesta uutisoidaan päivittäin ja jo kesällä tilanteen ennakoitiin kehittyvän tähän suuntaan syksyn aikana.
IC-tilasto_50m_DC.jpgKansalliset yhteiskuntien sulkemiset estävät kuolintapausten kasvua.
IC-tilasto_50m_D.jpgOlen laatimassa tietokantaa ja taulukkoja tarkemmasta maailman tilanteesta, kuitenkin toissijaisena sivutehtävänä, johon irrotan aikaa arkkitehtuurista. Tilanne on ehtinyt merkittävästi muuttua elokuun 11. päivän yleiskatsauksesta, joten odotan löytäväni yllättäviä havaintoja maailman tilanteesta.

Tilannetta problematisoi tällä viikolla löytyneet uudet potentiaaliset zoonoosilähteet Tanskan minkeissä ja Japanin lepakoissa, jotka vastaavat omia oletuksiani, joista olen kirjoituksissani väljemmin viitannut jo syyskuussa 2019 ja intensiivisemmin helmikuusta 2020 alkaen. Tilannetta hankaloittaa se, että Venäjän ja läntisten rokotevalmistajien työ on huomattavasti tarvetta hitaampaa ja uudet virusversiot edellyttäisivät uusia rokoteohjelmia, vaikka ensimmäiset ovat vasta alkamassa.

Taneli_Poutvaara - 18:02:41 @ 2020, Poikkeustila | Lisää kommentti